bahagianya jadi budak archi

jadi budak archi bahagia?

ye ke, jangan merepek boleh tak cik dib.

kau tahu tak makna BAHAGIA tu….

ya, jadi budak archi memang bahagia. sejak jadi budak archi ni corak kehidupan memang bahagia. penuh dengan rentak dan irama. dengan cara yang tersendiri. tak dapat nak diungkap dengan kata-kata. itulah dia kehidupan. kehidupan seorang budak archi.

nak tahu bahagia atau tak seorang budak archi itu, kalau takde ciri-ciri kat bawah ni dengan budak archi tu, lebih baik berundur saja atau tolong tukar coure lain.

CIRI 1

hidung kalau tak hidu bau gam (tak kiralah gam uhu ke, gam kayu ke or gam gajah) memang tak sah. silap-silap boleh ketagih dibuatnya.

CIRI 2

mata memang tak boleh elak dari kena serangan virus zombi kampung pisang

CIRI 3

tidur bukan lagi di atas katil. tetapi selalu di bawah meja dengan bentang sleeping bag siap berhari-hari

CIRI 4

kalau nak beli pen saja mesti artline. beli berdozen-dozen pun asyik hilang. dalam studio bersepah-sepah artline. semua nak guna artline

CIRI 5

boleh survive hidup dalam studio berhari-hai lamanya. di situlah tempat makan, di situlah tempat tidur, di situlah jugak meng’online’, kelas pun kat situ, bela haiwan pun kat dalam tu, silap-silap boleh bela tikus juga di situ

CIRI 6

balik bilik sekadar nak mandi dan tukar baju saja. dah siap mandi, pergi ke studio balik. alahai kesian la siapa dapat rumate budak archi ni, ada rumate pun macam takde rumate.

jika anda ada ciri-ciri di atas ni, tahniah diucapkan. anda bakal menjadi arkitek yang berjaya kelak.kehkehkeh.

esok dah nak masuk semestar baru. semoga anda, anda dan cik dib mendapat semangat baru sempena semestar baru ini. maklumlah cuti dah terlampau lama. takut-takut ada yang home sick pulak padahal dah jadi senior TAHUN 3 dah pun. alahai tuanya terasa diri ini.

Advertisements

Posted on September 11, 2011, in diari diri, senibina and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. barang kita jadi hak milik satu studio ..redha..

  2. nk tanye,,,sy mnat nk amek archi..eh, org ckp archi pkai bnyak duet sbb nk wat model ape sume…how much it cost for satu satu model slalunya??? and..budak archi bole ke nk join palapes??? ke mmg x smpat??

    • haah betol la tu,,,hehe memang banyak pakai duit pon,,especially when it comes to printing the board.,tpi printing2 ni sume bile dah masuk sem 4, 5 ,6 je(bila da start buat board guna komputer)…sem 1, 2, 3 masih boleh bejimat lagi la sbb buat manual ..kalau model xsangat kot,,,kecuali lah kalau adib pergi upah orang buat model mungkin la(xdigalakkan sngt)…wah nak join palapes jugak,,boleh je kalau bijak bahagi masa(means betul2 bijak bhgi masa)sbb archi n palapes ni both akan banyak amek masa n perhatian kite..ade je sorang archi ukm ni die pon join jugak palapes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: