abaya idaman hati

cik dib sudah lama meminati abaya. kali pertama cik dib mendapatkan abaya ialah apabila ibu cik dib yang baru pulang dari mengerjakan ibadah haji pada 2 tahun lepas. tahun 2009 tak silap cik dib, semasa itu cik dib tahun pertama di universiti. abaya itu sangat cantik, sangat. tak pernah cik dib melihat abaya secantik itu. tak pernah, pastinya. tak seperti abaya yang biasa berada di kedai-kedai ataupun gerai-gerai biasa, abaya itu sangat cantik, moden dan sotisfikated. tak ada sulaman pun (cik dib tak suka sulaman, tak cantik langsung, macam old fashion, dll) ingat lagi cik dib, sewaktu nak naik bus dari kedah ke ukm bersama seorang rakan, ibu rakan cik dib itu, asyik membelek abaya cik dib. katanya cantik. itulah abaya kesayangan cik dib, yang akhirnya cik dib hadiahkan kepada roomate tersayang dek kerana ia agak pendek dan cik dib nampak sangat tinggi dengannya.

hoho gambar sebenar abaya itu tak ada. tak pernah diambil pun. cukuplah tergambar dalam kepala cik dib seorang.

abaya kedua pula cik beli di perlis. semasa cuti mid sem. untuk dipakai pada dinner kolej keris mas. abaya itu dua lapis, hitam dan torquise(heh tak tau pulak macam mana nak eja) juga cantik. tapi agak labuh, jadi cik dib jahit sikit bahagian bawahnya supaya tak meleret bila berjalan. okey yang ini cik ada gambar, hehe.

dinner kkm

roomate tersayang

cik dan roomate sama-sama biru, kebetulan

itulah saja abaya yang tinggal dalam wardrobe cik dib buat masa ni. satu saja. teringin pula cik dib nak beli baru. rajin juga cik dib belek-belek fesbuk Abaya Elegen Lovers. belek ajelah, hehe. nak beli tak mampu. dalam banyak-banyak yang cik dib belek tu ada la yang cik dib sangat berkenan, dan berhajat nak beli. so sekarang tengah menghitung hari fulus untuk membelinya.

ini yang paling cik dib berkenan harga rm300

ini jenis umbrella abaya, pon cantik rm 250

juga umbrella abaya, sesuai untuk dinner harga rm250

ini marvelous harga pun marvelous rm350

ini fantastic dengan harga yang fantastic rm350

ok itu aje. tak boleh banyak-banyak nanti rabun mata melambung tengok harga. untuk maklumat lanjut sila layari

fesbuk Abaya Elegen Lovers

dan juga

blog Abaya Elegen Lovers

sekian (mata dah rambang)

selamat hari raya aidil adha dari cik dib untuk semua šŸ™‚

Advertisements

Posted on November 8, 2011, in gaya hidup mantap and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: