langkah

semenjak minggu lepas lagi mood berpuisi masih belum surut. ini semua gara-gara tugasan design yang gedik jugak nak suruh cik dib berpuisi. padahal tak reti cik dib nak berpuisi, apatah lagi nak bermadah pujangga, melankolik, metafora, hiperbola, anafora, bagai…haha dah terkeluar habis semua istilah komponan sastera zaman kegemilangan masa muda remaja dulu, hah habis terflashback zaman sekolah kan

kalau nak diingat balik zaman itu, itulah zaman di mana cik dib sangat tak suka dengan subjek BM. why, sebab cik dib paling la lemah kalau nak menulis karangan. kalau karangan waktu tingkatan 5 dulu tu mintak tulis minimum 350 patah perkataan, cik dib just mampu tulis maksimum 280 patah perkataan saja. mana nak cekau lagi 70 perkataan tu, memang tinggal kosong macam tu saja lah jawabnya. haha, sebab tu la tak dapat A  BM, walaupun nama ja budak melayu kan, memang melayu mudah lupa. nasib baik masuk jugak UKM ni belajar architecture. yang bagusnya belajar architecture pun kena buat puisi. hah, bagus ke tak bagus tu, boleh la belagak sikit dengan budak social science ye tak? ingat dorang je boleh buat, cik dib pun boleh buat tau.

oklah tanpa membuang masa saksikan hasil kerja cik dib yang tak berapa nak matang ni

Advertisements

Posted on December 29, 2011, in foto+grafik, teknologi. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: