menjadi orang yang beruntung

untungnya kita dapat terus bernafas hingga saat ini

untungnya kita masih diberi peluang untuk membuka mata sewaktu bangun pagi tadi

untungnya kita masih dapat melihat matahari terbit dari timur

untungnya kita mengecap nikmat iman dan Islam

untungnya kita, tak terkira

dan yang lebih penting,

untunglah kita kiranya kita menjadi manusia bertuah

yang telah Allah pilih

untuk mendapat HidayahNya

ini status kawan cik dib yang tersayang

Pertandingan Video Osem APG ’11: [Cik Beah Osem – Tabarruj]

ini plak link video yang beliau post dalam status di atas tadi

bila cik dib tengok video ini sangatla tacing, tambah pulak part yang kawan cik beah bawak dia pegi masjid, n dia terjumpa sorang mualaf, cik hidayah. that moment dia jumpa mualaf tu dia rasa rendah diri sangat. sebab nak compare dia ngan cik mualaf tu sangat la jauh. macam laut ngan darat. padahal cik mualaf tu baru je kenal Islam. sedangkan dia, sejak lahir.

my dear lovely friend, u know what, the moment that u watch the video n u cried thinking of Allah, n feel so shame in front of Allah n oso the mualaf cik Hidayah, it is the moment, i think n oso believe, u r the lucky one that Allah choose to get the  Hidayah.

Sesiapa yang Allah kehendaki mendapat hidayah nescaya dilapangkan dadanya untuk menerima Islam dan sesiapa yang dikehendaki sesat nescaya dijadikan dadanya sempit dan sesak seolah-seolah naik ke langit. Demikianlah Allah menimpakan kehinaan kepada orang yang tidak beriman. (al-An’am: 125)

Advertisements

Posted on January 21, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: