edisi mat jenin : berangan or bercita-cita

“jika kau bercita-cita untuk menjadi doktor, jangan hadkan cita-cita itu untuk menjadi doktor semata-mata, tetapi pasanglah dengan cita-cita yang lebih besar iaitu untuk memiliki sebuah hospital”

kalau ARKITEK pulak?

“jika kau bercita-cita untuk menjadi arkitek, jangan hadkan cita-cita itu untuk menjadi arkitek semata-mata, tetapi pasanglah dengan cita-cita yang lebih besar iaitu untuk memiliki sebuah firma arkitek, atau untuk menjadi presiden Pertubuhan Arkitek Malaysia”

entah dari mana cik dib dengar pepatah ni beberapa hari lepas, terus lekat dalam kepala otak sampai ke hari ni. jadi. so mari bercita-cita BESAR, sebesar ALAM SEMESTAR pun takpe. tapi jangan la dah pasang cita-cita tu tapi langsung tak buat apa-apa nak realisasikan cita-cita tersebut. itu namanya angan-angan mat jenin!

p/s : okla lepas ni kna tuka future architect to be tu kepada future president PAM to be.

Advertisements

Posted on December 15, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: